Persocom för halloween!  • En änkel utklädnad för halloween är så klart persocom!!! (En persocom är en dator i mensklig form från animen Chobits) Man behöver igentligen inga speciella kläder, utan öronen är det som räcknas. Här åvan finns två olicka mallar för öronen (Jag föredrar den översta!) Om man vill printa dem måste man nog förstora dem lite men det beror nog på vilkenslags daton man har. Om man välder de nedre öronen finns det ett klipp på youtube hur man gör! Klicka här! När jag får runt 100 besökare per dag kommer jag även att säja eller tävla ut kitt för att göra persocom öron. Om ni undrar har jag runt 50 - 70 besökare per dag!

    Saker man behöver:
  • Penna
  • Sax
  • Färgat papper eller ett tunt skumgummi material
  • Lim
  • Hårband

Lycka till!


Halloween!!!


Halloween måsta vara varge coasplayers favorit högtid!!! Under Halloween ser jag alltid om bra halloween animes som Soul Eater eller animes som är spännande som Death note och Code Geass! Bilden åvan föreställer Yuki från Malanchony of Haruhi Suzamiya! Sorry, om jag inte har skrivit på länge jag såg att jag hadde fått en klago kommentar!!!!


Cowboy bebop

Cowboy bebop handlar om prisjägarna Spike, Faye, Jet, Edward och huden Ein som alla bor på  rymdskeppet Bebop. Tillsamans eller var för sig jagar de tjuvar eller andra personer med ett högt pris på sina huvuden. Eftersom det är framtiden går det att bo på mars, venus och en massa andra planeter. Jag rekomenderar den här animen för alla som tycker om action, comedi, drama och musikstilen Jass. Och om man tyckte om Samurai Camploo är den defenitivt värd att se! Och man får vara bered på att nästan varge episod börgar med att de är hungriga. Den finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Manga fox


Manga fox är en sida där man kan läsa manga gratis utan att behöva ladda ner någonting, och nästan allt är på engelska!!! Jag önskar verkligen att jag hadde hittat den här saiten för längesedan!!!

mangafox.com

Shuffle


I den här animen lever, gudar och demoner tillsammans med människor efter som dörren mellan dessa världar har öppnats. Rin är en normal gymnasie elev som går Verbena Academy och bor med sin vänliga med sin barndomsvän Kaede, eftersom hans föräldrar dog i en bilolycka. Oväntat en dag flyttar kungen av gudarna och kungen av demoner och deras familjer till husen brevid Rin och Kaede. Tydligen är gudarnas prinssesa, Sia, och demonernas prinssesa, Nerine, båda djupt förälskad i Rin. Efftersom de treffades under deras barndom. Tillsammans med sin lekfulla vän Asa och den tysta men söta Primula, har Rin mycket känslor att hantera. Jag rekomenderar den här animen för alla som gillar fantasy, comedi, drama och romantik... Den är 24 episoder lång och finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Kaichou wa maid-sama!

Kaichou wa maid-sama handlar om Misaki som bor fattigt med sin mamma och lila syster. För att hålla familjans ekonomi stadeig jobbar Misaki på ett Maid-café, eftersom hennes mamma är sjuk och kan inte arbeta. I Misakai's klass går Usui, alla tjejers dröm, som upptecker att hon jobbar på ett café. Den är 26 episoder lång och finns hitills bara på japanska, men man kan alltid håppas på framtiden. Jag rekomenderar den här animen för de som tycker om Comedi, Skol-miliöer och Romantik...

 

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Spice and wolf


Spice and wolf handlar om 20årige Lawrence som är en helt vanlig resande handligs man, som träffar varg guddinan Horo/Holo. Lawrence lovar att ta Holo tillbacka till hennes hemland i norden. Och på resan kommer de allt närmare varandra. (Många tyder på att det är paret likknar CC och Lelouch från code geass om ni vill se bild klicka här!) Jag rekomenderar den här animen för alla som tycker om romantik, humor och lite fantasy. Det finns hittills två sesonger men det ska komma en tredje! Första sesongen finns både på engelska och japanska medan andra bara finns på japanska...

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Shaman king


Shaman King handlar om Yoh, som är lat och vill igentligen spendera livet åt att softa, tills Anna, hanns nonchalanta fäst mö, tvingar honnom upp på benen för att bli Shamanernas kung. Han måste gå igenom en massa svåra test och slåss mot svåra motståndare och då någonstans på vägen bestemer han sig att bli shaman king inte bara för Annas skull utan även för sin egen. (Annas och Yohs äktenskap arancherat )Jag rekomenderar den här animen för de som tycker om humor, fantasy och action. Animen finns både på japanska och engelska.

Death noteDen här animen är för alla som gillade code geass. Death note handlar om Light som har fått en Death note av dötsguden Ryuk. (I en death note kan man skriva hur och när en människa ska dö). Det är också Ren som har gett en sådan bok till föräldra lösa Misa. Och i mitten av bilden är L.
Light vill förändra världen till det bettre genom att döda alla mördare och tjuvar, men vad geller det då han själv är han en mördare? Med polisen i hälarna och ingen att vända sig till blir han mer och mer beroende av denna bok. Jag rekomenderar den här animen för alla som tycker om mörka och psykiska serier. Mangan finns att köpa på svenska och animen finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

ShirleyOm ni gilade Emma kommer älska den här mangan. Fru Banett lever ensam och driver en gammal pub som hon här ärvt. En dag kommer hon hem och där hittar hon en ung flicka som sitter på hennes trappa. Den unga flickan är Shirley söker jobb som piga, men det är något som är anurlunda med henne... Det är bara lite mer än halva boken som handlar Shirley den andra knapt halvan handlar om Nelly och Mary Bangks! Den finns att låna på bibliotek eller köpa på svenska. Jag kan inte låta bli att älskar den är boken, den är såå söt!!!

Negima!?

Negima!? handlar om 10årige Negi som är en trollkarl. Negi blir skickad från england till japan för att bli lärare. Där träffar han Asuna som råkar se när han använder sin magi. Och under merkliga förhållanden blir dom partners. Negima blev en sådan stor succe i japan så att den blev en anime två gånger och åtminstonde den ena versionen finns på engelska. Jag rekomenderar Negima för alla som tycker om humor och magi. Mangan finns på engelska men vi kan alltid håppas på en svensk utgåva!!

 

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Grimms MangaBröderna Grimms klassiska sagor som ni alldrig har sett dem förr!!! De välbkanta figurerna har fått helt nya roller Kei Ishiyamas tolkning av historiena.

Här har Rödluvan och vargen stora changser att bli ett par, i Rapunsel är rollerna helt omkastade och Hans är en liten lifskraftig narcissist, som avgudas av hans yungre syster Greta. Till och med "De tolv jägarna" och "de två bröderna" visar en helt ny sida!

Jag älskar den här tolkningen av historiena det finns hittills två böcker av vad jag vet finns bara en på svenska men man kan alltid hoppas på framtiden!!!

Emma

Emma är en piga som lever i london som jobbar för fru Kelly som blev enka vid 20års ålder. En dag kommer William Jones på besök, han blir genast kär i Emmaoch lika så hon i William. Detta är förstås förbjuden kärlek och när Kelly dör rymmer Emma utan att nämna ett ord till stackars Wiliam. Mangan är 6 böcker lång och finns att låna på bibliotek eller köpa på svenska. Jag rekomenderar den här mangan för alla som tycker om romantik och ett lite älder england när klasskilnader var allt. I japan blev Emma en stor succe de finns till och med ett cafe med Emma tema. Och om man tyckte om Emma borde man också läsa Shirley som är gjord av samma författare...


Demon diary

Det är krig mellan gudar och demoner. Den unge pojken Raefnef är utvald till ny demonherre och ska bidra till att återupprätta harmonin. Olyckligt vis har Raenef ett gott hjärta och är inge vidare på att använda magi. Hans lärare är den karismatiske Eclipse - en demon med hög rang - och hans tålamod blir satt på prov när han ska lära Raenef svart magi... Jag rekomenderar den här mangan för de som tycker om humor och fantasy. ålders gränssen är 12år...

Spirited away

För alla som gillade min granne totoro, kikkis expres byro eller det levande slotet måste se den här filmen!!! Den är min absoluta favorit anime film. den är sååå vacker men på samma gång mysterisk. Den är snyggt ritad och man blir verkligen rörd inombords av att se den, den är en stor färg klick av insperation. Den finns med både japanskt och svenskt tal. Man känner verkligen ett stort WOW inom sig efter man ser den. Första gången jag såg den var jag 7 och nu är jag ganska mycket äldre och älskar den fortfarande!!! ^^


kiss X sis


Jag personligen ogillade kiss X sis, den handlade om ett par tviling tjejer (Ako-nee och Riko-nee) som är kär i sin halv lillebror (Keita). Men jag rekomenderar den klart för de som tycker om sånt. Den är defenitivt unik det finns serier där killar blir tillsamans med sina lärare eller lärarinor men det här var lite över grensen, för mig... men ett plus var att det var fint tecknat =).Den finns hitils bara på japanska och mangan finns inte i sverige.


Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Vad tycker ni?Ockej är det bara jag som tycker att Zac från High Shcool musical är sjukt lik Light/Kira från Death note? Jag menar det är ju bara ögon färgen som är olicka!!! Snälla komentera om er åsikt!!! (Jag är nyficken^^)

Chobits

Chobits är en super söt anime och efter man har sett den blir man helt besatt av såkallade persocom öronen som Chii och andra persocomarna har. (En persocom är en dator som ser ut som en helt vanlig person, de är oftast tjejer.)Huvud persomen i den här serien är Hedeki och Chii. Hedeki har bott på en bondgård i hela sitt liv och har precis flyttat in till Tokyo. Där hittar han persocomen Chii i en sop hög. Chii är inte en vanlig persocom så Hedeki måste ta reda på Chii's bakrund...Serien finns både på engelska och japanska. Och jag rekomenderar den för dom som tycker om romantik och lite humor.


Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Princess Ai


Princess Ai är en musik manga som även finns som anime och påminner en lite om Nana. Huvudpersonerna är Ai och Kent. Ai är en princessa från ett magist land som hon själv är uppkallad efter. Men när det blir krig på hennes planet blir hon skickad till jorden utan några minnen om Ai-landet. På jorden träffar hon Kent som hon snabbt blir förälskad i. Pga hennes fantastiska sång röst blir hon en berömd punk sångerska och får just artistnamnet "Princess Ai". Den här mangan är en blandning av fantasy, romantik och musik. Mangan finns på svenska!

Chrono Crusade

Chrono crusade handlar om nunnan Rosette som söker efter sin bror Joshua, med henne resen Chrono (en demon), Satela (en juvel-magiker) och Azmaria (som är en av de barn som har blivit givna helande krafter av gud). Chrono Crusade är min absoluta favorit manga! Den är bara åtta böker lång men den ger dig ett budskap för livet... Mangan finns att köpa på svenska o engelska. Det finns även en anime till men den är inte lika bra som mangan (för slutet är anurlunda). Åldersgrensen är 12år men om man är väldigt förtjust i action manga ska man helt strunta i ålders grensen!!!

 

PS. om jag får fler som går in på min blogg kommer jag tävla ut Chrono crusade böcker^^


Samurai Champloo


Samurai Champloo handlar om Fuu, Jin och Mugen som är på en resa i genom japan i jackt på en samurai som luktar som solroser. Man kan säga att den här serien är  lite vuxen efftersom dom visar veldigt starkt vad som hände om man snor eller om man inte kan betala sin hyra (ens fru, doter eller syster fick betala tillbacka allt med sin kropp). Jag rekomenderar den här för alla som tyckte om action, comedi och hip hop, men även för de som tycker om Cowboy beebop eller Inuyasha. Serien finns både på Japanska och Engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet! ^^

Westermalms sushi


Westermalms Sushi är sprängande fräscht, prisvärt och deras sushi och varmmat är såååå god!!! Dom är defenitivt #1 i Stockholm (om inte i hela sverige)! Så var inte feg testa en blandad tolvbitars sushi och ät där eller ta med dig! Deras nummer är 08 650 70 20 och deras adress är Hantverkargatan 81, 112 38 Stockholm. Och om ni inte gillar sushi kan du äta lax teriyaki eller yakiniku. Jag rekomenderar den här resturangen för alla!!!


Bobobo bo boboDen här är den första serien jag varnar er för... Eh, var ska jag börga? Den här serien handlar om Bobobo bo bobo som slåss med sitt näs hår! Hans fiende är en man som är flint skallig och han och hans men vill raka av håret på alla. Jag får bara undra vad förfataren rökte för att komma på det här...
Men jag ska endå rekomendera den här serien för de som tycker om udda serier med action. Den finns bara på japanska och har 76 episoder.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet...(typ)

Min granne TotoroMin granne totoro är en film som finns på japanska, engelska och svenska! Jag älskar den här filmen men behöver inte änns ha sett andra animes för att se den här och förstå allt. Man kan låna ellar köpa den i nästan vilken film affär som hälst. Jag rekomenderar den här filmen för dom som tycker om vackert täcknat miljöer, söta djur och även för dem som vill komma in i den officiella anime världen!

shcool rumbleShcool Rumble handlar om Tenma (med hennes kompisar Akira, Eri och Mikoto) och Harima. Den här serigen är jette rolig och är ganska lik Lucky Star bara att i Shcool Rumble är lite mer inriktad på kärleks problem. Det finns 3 sesonger, på både japanska och engelska. Jag rekomenderar den här serien för dom som älskar humor animes. Den är ett dåligt val om man aldrig har sett anime förut (deras humor kan ibland vara lite svår).

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!

Pandora Hearts


Pandora hearts Handlar om Oz, Gillbert och Alice. Som lever i en värld full av så kallade Chains (bla. Alice själv). På jackt efter Alice minnen och Oz identitet åker dom runt i världen. Den här serien är ca 25 episoder och finns tyver bara på Japanska men man kan alltid håppas på framtiden! Jag rekomenderar den här serien för alla den har nemligen lite av allt precis som Soul Eater

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Toradora!


Toradora handlar om Ryuji som går andra året i High school. Där han blir kär i Minori i sin klass. Ryuji lär även känna sin ny inflyttade granne Taiga som även är Minoris bästa vän som är kär i Kitamura (, Ryujis bästa vän). Tillsamans smider de planer om hur de ska förklara deras kärlek för Minori och Kitamura. Men restan av klassen missförstår relationen mellan Taiga och Ryuji, så först måste de klara sig ut ur de problemen. Den här serien är jette gulig och man blir väldigt rörd när man ser slutet. Den finns hittills bara på japanska men vi kan alltid håppas på framtiden.


Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!

(PS om ni vill förstöra allt för er själva så klicka här! Då kommer ni förstå slutet)


Ah! My godessDen här serien handlar om en ung kille på som heter Keiichi. Eftersom han har ett hjärta av guld skickar Yggdrasil, (himlens datorsystem) ner en Gudinna ,vid namn Belldandy, som kommer att upfylla hans största önskan. Han önskar att Belldandy ska stana hos hånom för alltid och konstigt nog uppfyls denna önskan.
Ah! my goddess har gjorts i flera versioner och det finns även mer än en film. Den finns både på Japanska och engelska. Jag rekomenderar den här serien för alla som tycker om romantik.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!


One PieceOne peace handlar om Luffy och hans pirat gäng som består av Usopp, Zorro, Robin, Franky, ChoppaBrook(Han är inte med på bilden), Nami och Sanji. Storyn på den här animen är ganska dålig men det är inte därför man ser på den. Man ser på den för att den är rolig!!! Alla i det här gänget har sin galna sida och tillsamans åker de runt på de sju haven och söker efter One Piece (en enorm skatt) och de möter en massa faliga fiender. Den här serien är hel galen det finns en massa merkliga djur och frukter (tex. djävuls frukterna som man får speciella krafter av). Jag rekomenderar den här serien för alla som tycker om humor och action animes med lite (ingen) romantik. Den finns både på Japanska och Engelska eftersom det fortfarande kommer nya episoder är den japanska långt före den engelska dubningen...

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!


Venus versus VirusVenus vs virus handlar om två tjejer vid namn Lucia och Sumire. Tillsamans jagar de onda (virus) andar. den här animen rekomenderar jag för dom som tycker om lite action och vänskap. Den är 12 episoder lång och den finns både på engelska och japanska. Mangan finns tyver inte i sverige men vi kan håppas på framtiden.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!


Lucky★Star

Om du redan har sett anime-serier, då är den här animen ett måste. Efter du har sett den här serien kommer du att förstå lite av hur en japansk vardag ser ut. Och du kommer definivt börga förstå humorn i anime.

Ibland kommer du att skratta så mycket du måste pausa och gå och hämta ett glas vatten. Vilket påminner mig ... ( VARNING: Tita inte på en rolig anime medans du dricker ).

LuckyStar är verkligen en sensation. Den komm etta i New York Times 10-bästsäljande manga lista. Och Bandai var tvungen att göra fler exemplar av den första boken i serien, eftersom de var helt slutsålda.

Och det är lätt att se varför. Efter som Lycky Star är en manga och anime-serie "om ingenting", Det kan vara skaer som t.ex. hur man korrekt äta bakverk. Och ja, det är roligt. Njut gärna av succen Lucky Star!

Animen finns både på Japanska och Engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!


NANA


Nana
är en musik anime precis som Princess AI och K-on.

Nana Komatsu är en ung kvinna som efter en jobbig tonårsstrid satsar sin framtid på en flytt till Tokyo. Väl där hoppas hon kunna ta kontroll över sit liv och lägga alla jobbiga kärlekshistorier bakom sig. Hon söker efter kärlek och hoppas finna den i storstaden.

Nana Osaki, å andra sidan, svämmar över av talang och självförtroende, vilket också krävs om man ska kunna slå igenom i musik branschen. Hon har tänkt ta Tokyo i storm!

Två 20-åriga tjejer med samma namn, möts va en slump och blir bästa vänner, trots att de kommer från två skilda värdar.

Jag rekommenderar Nana för dom som tycker om Punk/rock musik och romantik. serien finns med både engelskt och japanskt tal och det finns en manga version på svenska.Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!

Air GearAir Gear handlar om 13årige Ikki som bor i nutidens japan (bara att alla är helt obsessed med rollerblades). Med hjälp av sina bonus systrar Ringo, Mickan och Ume bildar Ikki sitt egna så kallat air-treck-lag. Animen finns både  på japanska och engelska. (Jag ska vara riktigt ärlig och säga att mangan är mycket bättre än animen.) Air gear mangan finns att köpa i vissa serie butiker på både svenska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

The Big O


The Bog O av av Hitoshi Ariga är tecknad i en effektfull retro/steampunk-stil och utspelar sig i en framtid då många har tappat sina minnen. Huvudpersonen påminer om Bruce Wayne från batman (komplett med åldrig betjänt), men med den skillnaden att han bekämpar brott med en stor robot. En serie som i sitt användande av kontraster melan svart och vitt är en fröjd för ögat.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Fullmetal Alchemist


Fullmetal alcemist handlar om de två bröderna Edward och Alofose som förlorade sin mamma i ungålder. I ett misslyckat försök att återuppliva henne blir Edward (eller Ed) av med sitt ben och sin lillebror (Alofose eller Al) och till priset av sin höger arm sätter han in Al's själ i en rustning. Och nu är dom på jakt efter någonting som kan få tillbaka Al's krop och Ed's arm och ben. Den här serien finns i två versioner (fullmetal alchemist och fullmetal alchemist: Brotherhood) jag föredrar brotherhood för de är bätre tecknat och slutet är lyckligt. Båda versionerna finns på japanska och är på väg att komma på engelska.Jag rekommenderar den här serien för dom som inte är för känsliga mot blod eller psykiskt störda/galna menisker.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!!!

På hittad teknologi


Lancelot från Code Geass


En mecha/nightmere/giant robots är populärt i japangår inte att ta fel på. Nya anime och manga startar hela tiden. En underhållande aspekt an dessa påhittade teknologiska vidunder skulle fungera i verkligheten. Mecha finns i massa olicka manga serier och animes tex. The big O, Rahxephon, Astro boy, Code Geass, Eureka 7 osv.


Inuyasha

Den här serien handlar om Kagome, Sango, Kilala, Miroku, Shipô och Inuyasha. Den här serien är upskatad av de flästa anime titare eftersom den innehåller lite av de mästa. Kagome är från vår tid och åker tillbaka till Sengoku period i det gamla japan där hon är på äventyr med Inuyasha o de andra. Alla i deras lila grup strävar efter samma sak att döda Naraku och hitta alla bitar av en helig kristal (sacred jewel shards). Den finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Artighet i japan


Kom ihåg att språket i anime och manga är mycket mer kärnfullt än i verkligheten.
Ett anime avsint är ja bara ca 20 - 25 minuter. Och mycket anime humor går ut på att man ska uppföra sig ovanligt eller opasande. I verkligheten är sdant inte alls roligt så att skrika, svordomar och örfilar passar inte i de normala livet...


OMG!

Gene Simmons (han från kiss med den långa tunga) son Nick Simmons kopierade bleach!!!! Och jag ska visar bara några av bilderna. Nästa manga han kommer görakommer genomsökas med stor noggranhet.
(Hoppas Tite Kubo (Förfataren till Bleach) stemmer honom!!!)<Bleach- - - - - - - - - -
Incarnate>Bleach

incarnate

.                                           Incarnate                                      Bleach

.Bleach                                           Incarnate

september till november

Klicka här eller på bilden om du vill se bliden i ett störe format!!
Scandal


Scandal är en musik grupp som är känd inom anime världen dom sjunger till exempel sånger till K-on, BleachFullmetal Alchemist: Brotherhood osv. Dom finns tuver inte på spotify men vi får hoppas på framtiden. Efter som jag inte vet hur man setter up vidios ännu så kommer jag bara att sätta up länkar för några av deras låtar. Jag tycker personligen att dom är jette duktiga!


Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Just Dubs


Just Dubs är en super bra sida att se anime på engelska med. man behöver inte bli medlem i någonting, det är gratis och nästan alla animes som finns på engelska finns där (jag önska att  jag hade hittat den här sidan för länge sen).

www.justdubs.net

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Bleach


Bleach handlar om Ichigo, 15år, som träffar Rukia so är en shinigami. Rukia blir svårt skadad och för över sina krafter i Ichigo. Den här serien finns både på Japanska och engelska  eftersom alla avsnitt fortfarande inte har kommit ut så har den japanska dubandet kommit längre än de engelska. Det här är världens nest poupuläraste serien efter Naruto Shippuden som jag kommer ta upp någon gång i framtiden. Jag rekomenderar Blaech för alla som tycker om svärds fighter och inte är allt för rädda för blod. Men komihåg att den här serien är lite epic i börgan men den blir riktigt bra senare. (Det finns ju en anledning varför den här serien är så populär!)

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

FLCL


Det här är den helgalna serien på 6 episoder jag har döpt min blogg efter. Fooly Cooly eller FLCL. Den finns på både Engelska och Japanska. Den handlar om Naota som träffar Haruko som är en alien. I första episoden blir Naota (eller Ta-kun) slagen med en gitarr i huvudet av Haruko viket gör att det kommer ut monster ur Naotas huvud då och då. Som du nog redan har förstått är den här serien hel galen. Och jag rekommenderar den för nästan alla som sitter inne en lördag eller söndag när det regnar ute och man inte har någon ting att göra. Eftersom den bara är & episoder lång tar det ca 2 timmar att se ut hela serien...

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Soul Eater


Om man aldrig har sett anime förut är Soul eater en bra anime att börja med. Den har liksom lite av allt dessutom är den rolig. Den handlar om Maka, Soul, BlackStar, Tsubaki, Death the kid, Lizz och Patty.Som dår på skolan DWMA (Death Weapon n' Maister Academy).  Den är 52 episoder lång  och finns både på japanskt och engelskt tal. den här serien föredrar jag verkligen på engelska deras japanska röster passar inte till karaktärerna.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Code Geass


De här är CC and Lelouch från Code Geass. CC är en o dödlig häxa och Lelouch är en nästan helt vanlig människa utom att han är så otroligt smart och har "The power of the kings" eller "Geass" i sitt vänstra öga. Den här serien är ganska mörk o blodig och slutet är både fint och sorgligt på samma gång. Den finns utgiven på både japanskt och engelskt tal. Jag rekommenderar den här serien för alla över 10 på säsong 1 men 13 på säsong 2. Och man förstår var för när man har sett den...

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

K-on!!


Det här är en av mina favorit animes, K-on! En handlar om Mio, Ritsu, Asusa, Yui och Mugi som har ett band tillsammans. De är så söta och deras musik äger!!! De finns två sesonger och hela serien finns på japanska men det har även börgat att komma ut på engelska. Det kommer även en film men jag kan inte setta ut något speciellt datum för när den kommer (Vi får hoppas på en svensk utgåva!)

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

RSS 2.0