One Piece är tillbacka!


Som alla one piece fan vet så slutade bok 58 med att de skulle träna i två år sedan mötas på nytt och nu har bok 59 kommeit ut på mangafox.com. Som ni ser har charaktärernas utseende endrats lite. Jag tycker personligen att vissa harförbetras tex. Sanji och Zoro men några har också försemrats tex. Franky. Och förlåt att jag inte har skrivit något på så länge men jag har två prov i veckan ända fram till jullåvet.

Rave Master


Haru Glory är en pojke som bor med sin syster, Cattleya. En dag efter att ha fiskat möter han Shiba som anförtror honom med en Rave Stone eller mer känd som en Holy Bring. Därifrån, inleder han en jakt och lämnar sin syster på den lilla ön, som deras far gjorde för 15 år sedan. Han möter Elie, en tjej som älskar att spela om pengar. Det visar sig även att hon har förlorat sina minnen. Tillsammans letar de efter sina förflutna. Jag uppskattade verkligen Rave Master, den var rolig, romantisk och fylld med action dessutom finns den både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm inte en anime efter första episoden!!!

Tactics


Kantarou har haft de 6:e sinnet (att se demoner) så länge han kan minnas och har blivit vän med några av dem. Men han har även uppgiften som "Yokai busting". Med sin Tengu och hans Kitsune, löseer de mysterier, och hjälpa Yokai i olika situationen. Jag rekommenderar Tactics för de som gillar mystik, komedi, drama och action. Den finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg, döm aldrig en serie efter första avsnittet!

5 cm per second


Den här berättelse handlar om två personer (Tono Takaki och Shinohara Akari) som var väldigt goda vänner men med tiden växer de ifrån varandra. De blir separerade pga. sina familjer men håller fortfarande kontakten ifrån av brev. Men när livet fortsätter och deras kontakt upphör. Åren går och klyftan mellan dem växer sig allt större. Men Takaki kommer ihåg alla de timmar de har spenderat tillsammans och han börjar undra om han någonsin kommer få chansen att träffa Akari igen. Takaki börjar se sig omkring och får mer och mer insikt i världen och människorna omkring honom. 5 cm per second finns på både engelska och japanska, den är en OVA-anime och är därför bara 3 episoder. Jag gillar debn eftersom den var realistisk, romantisk och dramatisk.

Och kom ihåg, döm inte en anime efter första episoden...

D.Gray-man


Allen Walker, en ung man med ett förbannad öga, lever för att förstöra vapen som kallas Akuma. Dessa vapen som skapats av Milleneum Earl och sändes ut för att rensa världen från människor. Allen använder en anti-Akuma vapen, för att motverka Earl's försök att förgöra mänskligheten. Han reser till the Black Order via sin lärares anvisningar. Där möter han med andra som också kempar mot Earl's planer. Men det finns en massa hinder och frågor, och dessa frågor verkar ha en anslutning till Allens förflutna. D Gray-man är fylld med komedi, drama, fantasy och action. Den finns både på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en anime efter första avsnittet!

Hell Girl

Någonstans i det stora havet av Internet, finns det en webbplats som endast kan nås vid tolvslaget. Den är känd som Jigoku Tsushin, har ryktet att om du lägger ut namnet på en person som du ogillar, kommer Jigoku Shoujo visa sig och dra den som plågar dig in i inferno. Mycket lite är känt om flickan som är osaken till allt - det man vet säkert är att hon bor med sin gåtfulla mormor och att tre magiska halm dockor som följer henne och lyder hennes åders, och att varje gång en man publicerar ett namn kommer Jigoku Tsushin bli Jigoku Shoujo . Jag älskade verkligen Hell Girl den är 26 episoder lång och finns både på japanska och engelska. Jag rekommenderar den för de som tycket om supernatural, små läskiga saker och mystik.

Och kom ihåg döm inte en anime efter första avsnittet...

Doki Doki School Hours


Suzuki Mika är lärare på Okitsu High School. Hon är en bra lärare men hon har ett litet problem ... bokstavligen. Även om hon är 27 är hon bara 148 cm lång, och ser mer ut som en elev än en lärare. Och resultatet blir ofta att eleverna har svårt att ta henne på allvar. Den här animen är väldigt gullig och jag rekommenderar den för de som tycker om komedi. Den är 20 episoder och finns både på engelska och japanska.

Och kom ihåg nu, döm aldrig en anime efter första avsnittet...

Kaleido Star

Sora är en ung tjej från Japan dom åker till Amerika i hopp om att göra sin dröm till verklighet. Hon vill av hela sitt hjärta bli medlem i den berömda Kaleido Teatern. Som är en kombination av musikaler, akrobatik och magiska effekter. Med hjälp av sina vänner, kämpar hon för att göra denna dröm. Jag rekommenderar den här serien för de som tycker om fantasy, drama och komedi. Animen är 52 episoder lång och finns på engelska, japanska och svenska (om man köper DVD:n).

Och kom ihåg, döm aldrig en anime efter första avsnittet!

Girls BRAVO

Yukinari, har alltid varit liten för sin ålder och han har varit mobbad och misshandlad av sina kvinnliga klasskamrater i hela sitt liv. Nu i gymnasiet har han fått ett märkligt tix så fort en flicka kommer i närheten av honom  får han nässelutslag. Tänk dig hans förvåning när han plötsligt transporteras till staden Seiren i en mystisk värld som osynligt kretsar runt jorden och befolkningen är till stor del bara kvinnor och mycket få män. Lyckligtvis har han fått sin första väninna, Miharu-chan, vars närvaro inte påverkar honom. (PS. bilden åvan visar bara de kvinliga karaktärerna...) Girls bravo är Rolig, dramatisk, romantisk och fantasi full. Den finns på japanska och engelska.

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

Eureka 7


Renton är en 14-årig pojke som bor med sin farfar i en liten stan. Varje dag drömder han  om att bli en medlem i LFO(Light Find Operation)'s luftfartyg pilotgrupp. En dag kommer den unga flickan Eureka som rider den ursprungliga LFO;n Nirvash typeZERO men hon är inte ensam utan är jagad av militären. Och under omstendig heterna blir Renton's farfars verkstad ner riven och Renton bestemer sig för att fölga med Eureka... Eureka Seven finns på både japanska och engelska. Och jag rekomenderar den för alla som tycker om romantik, comedi, drama och siens fiction.

Och kom ihåg, döm aldrig en anime efter första avsnitet...

Ergo Proxy


I en framtid där världen har härjats av en kärnteknisk apokalyps är den räddningen i "Romdeau", där människor och deras robot-slavar (autoreiv's) kan lever i. Det sägs att det är en paradis där känslor bokstavligen kastas överbord och ECB-rådet dikterar medborgarnas liv. Men detta utopiska landskap bryts pga. av en rad mystiska mord. Real Mayar, en kvinnlig inspektör från Citizen tar på sig uppgiften att lösa mordfallen tillsammans med sin partner Iggy, som är en autorev. Hon är snart attackerad av en märklig varelse som varken är människor eller en autorev. Animen finns både på japanska och engelska. Jag rekommenderar Ergo poxy för de som tycker om Äventyr, Drama, Skräck, Mystik, Psykologiska och Romantik.

Och kom ihåg döm inte en Anime efter första avsnittet!!!

Fairy Tail


Fairy Tail handlar om de fem vännerna Luci, Happy, Natsu, Gray och Elsa. Som alla är med i Fairy tail en slags förening som kämpar mot onda varelser. Så om man har ett problem som man inte kan ta hand om själv går man dit och så kommer någon ta hand om det. Den här animen finns hittills bara på japanska och det kommer fortfarande nya avsnitt och det kommer det att göra ett tag till. Sättet den är ritad och hur storyn är upplagd påminner mig om One Piece. Och jag rekommenderar den för alla som tycker om vänskap, fantasy, action och komedi.

Och kom ihåg att aldrig döma animen efter första avsnittet!

Lovely★Complex

Lovely★Complex är en kärlekshistoria mellan en pojke och en flicka. Flickan, Risa Koizumi (172 cm) mycket längre än genomsnittet för japanska flickor. Pojken, Atsushi Otani är (156 cm) under den genomsnittliga längden för japanska pojkar. På grund av detta, kallas de "All Hanshin Kyojin" efter en populär komedi duo som har en liknande höjdskillnad. Under sommarskolan, dyker en mycket lång student vid namn Ryouji Suzuki (från en annan klass) och Risa faller genast för honom, hon har alltid haft otur med pojkar i det förflutna eftersom hon är så lång. Det finns även en tjej som Otani gillar, så Risa och Otani beslutar att lägga undan sina olikheter och hjälpa varandra att få sina kärleks intressen. Men när de lär känna varandra bättre, blir Risa kär Otani, och hennes kärleksliv blir komplicerat.Jag älskar LovelyComplex den är rolig, romantisk och fylld med vännskap. Hittills finns den bara på japanska men man kan alltid hopass på framtiden^^

Och kom ihåg döm aldrig en serie efter första avsnittet!

L eller Light?


Okej vem är snyggast L eller Lingt! Jag och min syster har haft långa diskutioner om detta... Och nu vill jag veta vad ni tycker!!! Man behöver inte ha sett animen för att säga sitt tycke. Och om ni tycker någon annan i serien är ännu snyggare var inte blyg att skriva den personen i stellet^^

Kick off!


Kick off! handlar om Krille, som inte är speciellt duktig på någonting, som träffar tonårs spöket Andreas som är duktig på typ allt. Andreas lovar Krille att hjälpa honom med skola, fotboll och Jenny (alla killars dröm) mot att Krille ska skydda Andreas för Meja (en spökjägare i träning). Den här mangan är svensk och gjord av Yokaj studio som även gjort Yohs! Teckna manga! Jag rekomenderar den här mangan för de som gillar skolmiliöer, vennskap, fotboll och romantik. Om ni vill gå in på Kick off!'s hemsida klicka här! eller på bilden.

Claymore

Den här historien utspelar sig i en värld där människor samexistera med  Yomas. (En Yoma är ett monster som livnär sig på människors inälvor.) En organisation har då skapat varelser som är till hälften Yomas och till hälften människor som ska skydda folket från Yomas, för en stor avgift. Människorna i den här världen har döpt dessa krigare till "Claymores" baserat på sina svärd. De kallas också "Silver Eyed Witches", baserat på deras utseende. Varje Claymore har ett ranknings nummer som bygger på deras styrka. Claymore är en mörk-fantasy manga på 18 böcker som även finns som anime på 26 episoder.

Hjälp mig!!!

Hej alla läsare,
nu behöver jag er hjälp att hitta manga eller anime serier jag kan se eller läsa. Som ni förstår måste jag ha sett eller läst de jag legger ut på den här bloggen och efter ett tag så har man ju sett de mesta man kenner till^^. Så ipsa mig järna om saker ni vill ha utlagda på bloggen.

Elementel Gelade


Coud van Giret är en luft pirat och efter sin vanliga runda på luftskeppet hittar han ett mycket ovanligt byte skeppets skattkammare. I en kista ligger den söta edel raiden -En edel raid är ett levande vapen som kan ge sin utvalda människa oerhörda krafter-  Ren. Men plötsligt kommer tre agenter från Arc Aile som är ute efter Ren. Coud gör allt för att rädda henne och dessutom visar det sig att det är fler som är ute efter en äkta edel raid.

Elemental Gelade är en fantasy- actionmanga som även finns som anime (jag föredrar mangan). Animen finns på japanska och engelska medan mangan finns att köpa på svenska den finns även på manga fox på engelska.

RSS 2.0